Anklager om narkoforretning: Velorganiseret og hierarkisk

Retten i Helsingør har tirsdag indledt en stor narkosag, hvor ni mænd er tiltalt for narkohandel, og ifølge anklagemyndigheden har handlen været velorganiseret og velsmurt.

- Ifølge anklagemyndighedens opfattelse har der været tale om organiseret narkohandel, hvor tiltalte AS og MR har været de to styrende led, siger anklager Marlene Baand Beynon i sin bevisførelse.

Anklagen drejer sig om handel og videresalg af mere end 700 kilo hash samt næsten fire kilo kokain.

De ni mænd erkender sig delvist skyldige i de i alt 18 forhold.

- Vi vil føre bevis for, at AS har haft den bestemmende rolle, mens MR har indgået aftaler med leverandører og aftagere, siger hun.

AS har ifølge politiets specialgruppe Task Force Øst, der har efterforsket sagen, tilknytning til rockergruppen Bandidos og ses som overhoved for det nordsjællandske narkoforetagende.

I et af forholdene nægter samtlige tiltalte, at 1,3 kilo kokain blev hentet og af ukendte veje smuglet fra Amsterdam til en adresse i Græsted.

Tre ud af fire tiltalte erkender derimod delvist at have indsmuglet, opbevaret og videresolgt 650 kilo hash.

På senere retsmøder skal de tiltalte afgive forklaring, hvis de ønsker det, mens en række politifolk for lukkede døre skal i vidneskranken.

Anholdelserne i sagen er hovedsageligt foregået i Nordsjælland, og politiet mener, at der har været tale om velorganiseret handel med hash.

Den første runde anholdelser fandt sted i april 2014, hvor seks af mændene blev anholdt, mens de sidste tre fik besøg af politiet i juni sidste år.

Retten skal bruge yderligere 28 dage på sagen, og der ventes først dom til september næste år.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip