Anklager opgiver anke af voldtægtssag efter fejl

admin

427 uger siden

|

18/05/2016

Dagens topnyheder

Anklagemyndigheden opgiver at anke en meget omtalt frifindelse i voldtægtssag fra Næstved til landsretten. Der var en fejl i anklageskriftet.

Beslutningen indebærer, at frifindelsen af en 19-årig mand står ved magt. Påstanden var, at han havde voldtaget en pige på 14 år.

4. maj blev manden frifundet af Retten i Næstved, hvilket blandt andet skyldes den måde, som anklageskriftet var formuleret på.

I tiltalen blev det hævdet, at manden havde udnyttet, at pigen var meget beruset. Hun var altså ude af stand til at gøre modstand.

Men anklagemyndigheden havde ikke rejst tiltale om, at manden tvang sig til samleje ved vold eller trussel om vold.

Sådan som tiltalen var rejst, kunne manden ikke dømmes, konkluderede retten.

- Vi mener ikke, at der er udsigt til at få et andet resultat i landsretten, siger statsadvokat Lise-Lotte Nilas onsdag om baggrunden for, at frifindelsen ikke ankes.

- Der er ikke grund til tro, at vi kan berigtige anklageskriftet, siger statsadvokaten.

- Det er meget utilfredsstillende for alle parter, at sagen ikke kan blive vurderet igen. Det er beklageligt, siger Lise-Lotte Nilas.

Til TV 2 sagde professor emeritus Eva Smith forleden, at det var klodset af anklagemyndigheden, at man ikke fik rejst tiltalen ordentligt.

Statsadvokat Lise-Lotte Nilas lægger vægt på, at anklagemyndigheden i forvejen har stort fokus på netop sager om voldtægt.

Fremover skal voldtægtssager fra de lokale anklagere tjekkes en ekstra gang af de regionale statsadvokater, inden de rejses.

- Det er et fremadrettet initiativ, siger Lise-Lotte Nilas.

Også en anden voldtægtssag har for nylig fået stor omtale.

I den sag blev tre unge mænd af Retten i Roskilde frifundet for at have voldtaget en pige ved en fest i Herfølge.

Denne dom er derimod anket af anklagemyndigheden til landsretten.

/ritzau/