Anklager opgiver tiltale for fjerde drab mod sygeplejerske

Tre drab og et drabsforsøg. Det er ikke, fordi tiltalen mod en sygeplejerske fra Nykøbing Falster ikke er slem nok i sig selv. Men det kunne faktisk være endnu værre.

I de seneste måneder har efterforskere og anklagere forsøgt at klarlægge, om den 31-årige kvinde skulle tiltales for endnu et drab og et drabsforsøg.

Men det skal hun ikke, fortæller anklager Michael Boolsen fredag i forbindelse med den første retsdag i den usædvanlige drabssag.

Tidligere på året kom det frem, at sygeplejersken var blevet sigtet for et drabsforsøg på en 86-årig mand i forbindelse med en nattevagt fra 2. til 3. januar 2015.

Det skete, efter at retskemiske undersøgelser af patientens hår havde vist spor af de sløvende præparater Zopiclone og Promethazin.

Samtidig overvejede anklagemyndigheden at sigte kvinden for et fjerde drab på en mandlig patient, som den tiltalte plejede frem til hans død i 2012.

- Men her til morgen har jeg forkyndt for tiltalte, at sigtelsen for forsøg på manddrab er frafaldet, og at efterforskningen af et drab i 2012 er indstillet, siger Michael Boolsen i Retten i Nykøbing Falster.

I løbet af de kommende måneder vil det være op til anklageren at bevise, at den 31-årige kvinde ikke blot er sygeplejerske og mor til en lille pige, men også drabsmand.

Ifølge anklageskriftet var alle kvindens ofre indlagt på det lokale sygehus, da de i årene 2012-2015 blev dræbt ved intravenøs indgivelse af en overdosis af morfin og Stesolid.

Kvinden nægter sig skyldig i alle anklager.

/ritzau/

 

Dagens Gossip