Anklager: Pædofilitiltalt forberedte køb af spædbarn

Det er hævet over enhver tvivl, at en 48-årig pædofilitiltalt havde en plan om at købe et rumænsk spædbarn og bringe det til Sverige med henblik på seksuelt misbrug af barnet.

Det siger anklager Morten Rasmussen under sin procedure i den omfangsrige sag om børneporno, der har verseret ved Retten i Randers siden 20. oktober.

- Det er uden for enhver tvivl, at tiltalte havde forsæt til at skaffe baby, flytte barnet til Sverige, hvor det skulle bo hos Nissehult (svensk chatven, red.), siger Morten Rasmussen.

Turen til Rumænien blev gennemført sammen med en hollandsk ven, men planen om at tage et barn med hjem blev ikke til noget. Det skyldes ifølge anklageren, at den tiltalte fik moralske skrupler undervejs.

Blandt andet fordi hans hollandske ven nægtede at være med til at realisere planen og rejste hjem før tid.

Den tiltalte har nægtet, at han havde til hensigt at købe et barn i Rumænien. Han har afskrevet det som "fjolleri" og "pralesnak".

Men Morten Rasmussen mener, at tiltalte via chatbeskeder til den svenske pædofil chatven har afsløret, at han var langt fremme i forhold til planlægning af forholdet.

Desuden havde den tiltalte gjort konkrete forberedelser til at gennemføre købet af et barn.

Anklageren hæfter sig ved, at den tiltalte havde op til 40.000 kroner med i kontanter til Rumænien. Tiltalte havde ikke sit kreditkort med – ifølge anklageren for ikke at efterlade elektroniske spor.

Tidligere har den hollandske chatven afgivet forklaring for retten, og her sagde han, at han fandt planen om at købe en baby for helt ude i hampen, hvorfor han valgte at rejse hjem.

En australsk chatven har derimod fortalt retten, at han anså Rumænien-planen for en spøg. Og den svenske chatven, der ifølge anklageren skulle huse barnet, har også afvist kendskab til planen.

Selv om planen ikke blev udført, er der ifølge anklageren rigeligt med beviser for, at tiltalte havde forsæt til at gøre det.

- Der var forsæt, der var gjort forberedelseshandlinger til det, og der blev skabt kontakt til en person, som kunne skaffe tiltalte i kontakt med en gravid kvinde. Men planen blev ikke udført. Alligevel skal tiltalte dømmes for forsøget, siger Morten Rasmussen.

Anklageren går efter at få den tiltalte idømt forvaring.

Der ventes dom i sagen 4. marts.

/ritzau/

 

Dagens Gossip