Anklager: Parken-bosser veg uden om salg på fondsbørsen

Der blev handlet livligt med Parken-aktier i årene 2006-2008. Men når det gjaldt om at sælge de børsnoterede værdipapirer forsøgte toppen i selskabet at undgå at gå til børsen.

Sådan lyder i hvert fald anklagen i byretten i København mandag, hvor den tidligere bestyrelsesformand Flemming Østergaard og den tidligere direktør Jørgen Glistrup er tiltalt for kursmanipulation.

Formålet med at handle Parken-aktier uden om børsen, når der var tale om salg, skulle være at undgå et salgspres i aktien, hvilket ville presse kursen ned, forklarer anklager Jan Henrik Hansen.

Både Østergaard og Glistrup nægter sig skyldige i anklagen. Det samme gør FIH, der er tiltalt for medvirken til kursmanipulation og to øvrige tiltalte, der er beskyttet af navneforbud.

Jan Henrik Hansen læser som en del af sin fremlæggelse af sagen blandt andet op fra en mail skrevet af Jørgen Glistrup til Flemming Østergaard om eventuelt salg af en del af storaktionæren Steen Larsens aktiepost.

- Jeg er enig i, at det ville være rart at få Steen Larsen lidt ned, men nu hvor vi kan hjælpe nogle andre og undgå salg over børsen, synes jeg vi skal gøre det.

- Vi opnår at fjerne udbud på salgssiden til gavn for kursen, læser anklageren op fra mailen.

Derudover fremlægger anklagemyndigheden en stribe mails fra FIH Erhvervsbank til Glistrup om den daglige kursudvikling i Parkens aktie. Her orienterer FIH Erhvervsbank også direktøren om, hvilke handler FIH har foretaget på vegne af Parken selv.

Aktier i børsnoterede selskaber kan både sælges på fondsbørsen, hvor udbud og efterspørgsel afgør kursen. Men de kan også handles uden om børsen i såkaldte "over-the-counter" eller "over disken"-handler, hvor køber og sælger kan aftale nærmere vilkår.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip