Anklager: Teenagere fik instruks fra bandeleder om drab

Der blev givet kort og præcis besked om, hvordan to teenagere skulle skyde mod en Bandidos-relateret tatovørforretning i Køge.

Det mener anklager Thomas Hugger, som mandag i Retten i Roskilde fremlægger sagen, hvor to mænd på 16 og 25 år sidder tiltalt for drabsforsøg.

- Vi vil bevise, at de tiltalte mødtes kort før skudepisoden, fordi de skulle have de sidste informationer. Der blev ført en kort samtale, hvor den ene skulle have sagt: "I ved, hvor tasken står", siger Thomas Hugger og uddyber:

- Herefter maskerede de to drenge sig og havde til hensigt at skyde mod butikken.

Anklageren understregede, at et billede bliver et centralt bevis i sagen. På billedet ses den 25-årige tale med den ene tiltalte, der på daværende tidspunkt var 15 år. Han sidder på en scooter og har en 14-årig passager bagpå.

Det var den 14-årige, der skød mod tatovørbutikken i februar sidste år. To-tre skud blev affyret, og et af dem ramte en lejlighed på første sal.

I tattooshoppen var fire mænd med relation til Bandidos til stede. De nåede at flygte ud af baglokalet, og ingen blev ramt af skud ved episoden.

Ifølge anklageren blev billedet taget kort tid før, at skuddene faldt mod forretningen på Nørre Boulevard i Køge. Men begge de tiltaltes forsvarer sår tvivl om den påstand, da de efter en landsretskendelse ikke kan få udleveret det materiale af sikkerhedsårsager.

-Vi får oplyst, at billedet er taget klokken 12.09. Det er måske rigtigt, måske er det ikke, siger den 25-åriges forsvarer, Kristian Mølgaard.

- Jeg tror, at det er rigtigt, når man siger det, men det er tankevækkende, at vi ikke får mulighed for at kontrollere det. Man kan meget vel forestille sig, at der står flere personer på billedet, siger han.

Den 25-årige er angiveligt et af de ledende medlemmer i bandegrupperingen Black Cobra. Han skulle være bagmanden bag drabsforsøget, mens den 16-årige var med til at udføre det.

Den tredje involverede i sagen var 14 år på gerningstidspunktet og slipper for en straffesag. Han er i stedet overgivet til de sociale myndigheder.

/ritzau/

 

Dagens Gossip