Anklageren kræver Bayern-boss fængslet

Bayern Münchens præsident Uli Hoeness kan se frem til at skulle sidde fem og et halvt år i fængsel. Det er i hvert fald den dom, statsanklager Achim von Engel kræver i sagen mod den højt profilerede fodboldmand.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters, og dommen forventes at falde i løbet af torsdagen.

Siden retssagen begyndte i mandags er det kommet frem, at den 62-årige klubpræsident har snydt skattemyndighederne for 27,2 millioner euro, svarende til mere end 200 millioner kroner.

Han håber dog selv at få en mild dom, fordi han mener, at han frivilligt har betalt en del penge tilbage.

Ifølge skatteeksperter i Tyskland handler det store spørgsmål om, hvorvidt Uli Hoeness har fortalt frivilligt om hele sin skatteunddragelse og samarbejdet tilstrækkeligt med myndighederne.

Uli Hoeness var selv med til at vinde VM i fodbold med Vesttyskland i 1974, og han har været træner for Bayern München, før han blev klubbens præsident.

I sin præsidentperiode har han gjort Bayern München til en af verdens mest succesrige fodboldklubber. Derfor har han fortsat en stor fanskare.

Det ændrer dog ikke ved, at skatteunddragelse er en alvorlig kriminalitet i Tyskland.

I en tidligere sag tilbage i 1997 fik den tidligere tennisspiller Steffi Grafs nu afdøde far Peter Graf en fængselsdom på tre år og ni måneder for at have snydt skattevæsnet for cirka 47 millioner kroner - en fjerdedel af det beløb, Uli Hoeness har snydt med.

Peter Graf blev løsladt efter 25 måneder.

/ritzau/

 

Dagens Gossip