Anklaget for at dræbe sin gravide kæreste: "Jeg tænkte; skal jeg gøre det, skal jeg ikke gøre det?"

25/06/2015 15:12

admin

Nyheder

Mest læste i dag

- Skal jeg gøre det, skal jeg ikke gøre det?

Sådan tænkte en nu 26-årig mand, inden han sidste år i juni gav sin gravide kæreste en overdosis insulin, mens hun lå i sin seng i parrets lejlighed i Svendborg.

Manden, der har erkendt at have dræbt den 33-årige kvinde, forklarer torsdag i Retten i Svendborg, hvorfor hans kæreste skulle dø.

- Jeg havde tankerne om at slå hende ihjel, og der var mange muligheder. Men jeg kunne ikke få mig selv til at gøre det, siger den 26-årige, som alligevel valgte at justere sin kærestes insulinpumpe 28. maj 2014, så den gav hende for meget.

Herefter fortrød han, vækkede sin sovende kæreste og gav hende noget at spise for at modvirke den for høje mængde insulin i hendes blod. Siden kom hun på sygehuset.

Få dage senere gjorde den 26-årige alvor af sine dystre tanker og slog sin kæreste ihjel.

- På den ene side var jeg bange for, at hun skulle gå fra mig, for så ville jeg miste alt det, vi havde bygget op sammen. På den anden side var jeg vred, siger manden.

Hans kæreste, der havde sukkersyge, var gravid i 12. uge med deres fælles barn.

Med en overdosis insulin, tre dybe stik med en steakkniv og en pude, som han pressede mod hendes ansigt, tog han sin kærestes liv 7. juni 2014.

Det fremgår af anklageskriftet.

- Jeg følte mig svigtet og kunne kun tænke, at hun skulle dø, siger den 26-årige i retten.

Han var nogle måneder forinden flyttet fra hovedstaden for at bo sammen med sin kæreste, som boede med sine to små børn i Badstuestræde i Svendborg. Og nu frygtede han, at hun ville gå fra ham.

- Al den vrede, jeg havde haft mod andre mennesker, kulminerede, siger han.

Manden fortæller om et liv med stofmisbrug, kriminalitet, psykisk sygdom og seksuelle overgreb. Han er en høj, tætbygget mand med kortklippet, lyst hår.

I retten er den 26-årige klædt i en sort Adidas-trøje, mørkegrønne bukser og træningssko, og han svarer fattet på anklagerens spørgsmål.

Flashbacks, frygten for at blive forladt og løgnen om en stor arv fra sin afdøde far - som den 26-årige fortalte til sin kæreste - stressede manden op til drabet, fortæller han.

Da den 33-årige kvinde fik udleveret sin insulinpumpe i maj 2014, viste hendes kæreste tydeligt interesse for, hvordan den fungerede.

"Kæresten har mange relevante spørgsmål i relation til diabetes generelt og til pumpebehandlingen," står der i en journal fra diabetesklinikken på Svendborg Sygehus.

/ritzau/