Anmeldere: Albarn ejede fredagen på Roskilde

Skrevet af admin

05/07/2014

Mest læste i dag

- Jeg har mødt jeres kronprins!

Damon Albarn så halvvejs gennem sin koncert storsmilende ud over et proppet Arena-telt og fortalte de fremmødte, at Danmarks kommende konge har en forkærlighed for punkbandet The Clash.

- Jeg har aldrig mødt min egen kronprins. Han vil ikke have noget at gøre med sådan en som mig, tilføjede sangeren, som til gengæld kunne konstatere, at både publikum og anmeldere gerne ville have noget med ham at gøre.

Blandt fredagens koncerter er hans seance den suverænt mest roste med topkarakteren seks fra både Jyllands-Posten og Politiken, mens BT, Berlingske og Ekstra Bladet giver fem stjerner.

- Man kan kun have den største respekt for Albarns vision og måde at forløse den på, konstaterer BT's Jan Eriksen i sin anmeldelse.

Enigheden er dog noget mindre, når det kommer til Anders Trentemøllers nattekoncert på Orange. Ekstra Bladets Henrik Queitsch uddeler fem begejstrede stjerner.

- Trentemøller har simpelthen skabt sin helt egen lyd, konkluderer han i skarp kontrast til Politikens Joakim Grundahl, som giver to hjerter og noterer sig en voldsom udvandring blandt publikum.

- Der var ingen retning, ingen vilje tilstede, lyder hans dom.

Tidligere på aftenen var det californiske metalband Deftones, der stod på festivalens største scene, som dagen igennem var noget mindre velbesøgt, end da Outkast og Rolling Stones skabte trængsel torsdag aften.

Albuerummet blev brugt til en energisk koncert, der høster fem stjerner fra Berlingske og musikmagasinet Gaffa.

- Denne smukke fredag aften blev energien vendt til noget positivt, noget udadvendt, noget fysisk forløsende, skriver førstnævntes Michael Charles Gaunt.

Politiken og Ekstra Bladet er ligeledes positive med firestjernede anmeldelser, mens Jyllands-Posten kun giver tre.

- Vent lidt, lød det fra Philip H. Anselmo under en af fredagens andre metalkoncerter.

- Jeg troede, det var en tallerken spaghetti. Men det er en kasket, er det ikke, spurgte den tidligere Pantera-forsanger og iførte sig den studenterhue, der netop var landet på scenekanten, og takkede publikum for at være mødt frem allerede klokken halv to.

- I kunne have spist schnitzel og bollet jeres bedste vens kæreste, som den stærkt tatoverede amerikaner påpegede.

Blandt de morgenfriske var flere anmeldere, og de var primært positive. For selvom Ekstra Bladet nøjes med tre stjerner, så uddeler både Politiken og BT karakteren fire.

Endnu højere karakterer kom i spil, da der skulle fældes dom over den amerikanske countrysanger Jason Isbell and the 400 Unit.

- En time inde i koncerten, er det så, at den der klump sætter sig i halsen, mens jeg kommer til at fryse i sommervarmen med gåsehud fra sandal til kasket, fortæller Politikens Joakim Grundahl i sin anmeldelse, der uddeler topkarakteren seks hjerter.

BT giver koncerten fem stjerner, mens Ekstra Bladet og Jyllands-Posten holder sig på fire.

/ritzau/