Anmeldere bøjer sig i støvet for Beyoncé

I weekenden tikkede der et utal af beskeder ind fra diverse nyhedstjenester om, at sangerinden Beyoncé endnu engang havde taget fusen på sine fans, da hun natten til søndag, uden de store armbevægelser, udgav et nyt album ved navn "Lemonade".

Efter at have lyttet til den 34-åriges sjette album, der både består af musik og tilhørende videoer, står det soleklart for de danske anmeldere, at Beyoncé har understreget sin position som en af verdens største musikstjerner.

"Halo"-sangerindens talent får dog også musikanmelderne til at ryste lidt i bukserne, og i BT beskriver Henning Høeg i overskriften til sin anmeldelse, hvordan han ligefrem er blevet bange for Beyoncé.

- Pop-divaens nyeste kombination af album og musikvideo er et respektindgydende mesterværk, skriver Henning Høeg i BT, hvor han samtidig belønner superdivaen med de maksimale seks stjerner for "Lemonade".

Musikredaktør hos dagbladet Politiken Simon Lund tilslutter sig Henning Høegs vurdering og giver albummet topkarakter i form af seks hjerter.

Simon Lund roser især sangfuglens mod til at overskride sine musikalske grænser, der blot er med til at markere Beyoncés dominerende status som kunstner.

- Efter "Lemonade" ligner Beyoncé stadig en panserstatue af en selvstændig og stærk kvinde. Totalt dominerende, skriver Simon Lund i Politiken.

Beyoncés nye visuelle album består af 12 sange, der blandt andet handler om utroskab.

Det har fået rygterne til at svirre om, hvorvidt der er kurrer på den ægteskabelige tråd mellem sangerinden og husbonden Jay-Z.

Beskrivelsen af ægteskabets genvordigheder sætter dog langt fra en stopper for anmeldernes begejstring.

Pernille Smith Larsen fra Berlingske skriver, at uanset om problemerne er sandfærdige eller ej, så fungerer de på Beyoncés "Lemonade", som hun giver fem ud af seks stjerner.

- Om "Lemonade" er kunst, der imiterer livet, eller en velsmurt, udvidet PR-kampagne - eller begge dele - er i sidste ende underordnet. Holder "Lemonade" som album og film? Dertil må jeg svare et rungende JA, skriver Pernille Smith Larsen i Berlingske.

Beyoncé lægger vejen forbi Danmark 24. juli i forbindelse med sin turné "The Formation World Tour".

/ritzau/FOKUS

 

Dagens Gossip