Anmeldere: Thaström og Suspekt bedst på Roskildes lukkedag

- Det kan godt blive vildere!

Med det motto spillede de danske hiphoppere fra Suspekt solopgangen frem over dyrskuepladsen i Darup som de sidste optrædende på Orange Scene på årets Roskilde Festival.

Og vildt blev det, da bandet hele fire gange valgte at spille signatursangen "Kinky Fætter", og i processen fik publikum til at smide tøjet.

Og det var en god fest, hvis man skal tro de anmeldere, der holdt ud til den bitre ende.

Gaffa bruger hele skalaen og uddeler seks stjerner, mens Politikens Joakim Grunddahl giver fem hjerter.

- Vi har hørt meget af materialet før og deltaget i de samme ritualer til mange andre Suspekt-koncerter, men det var en oplevelse til arkiver at se dem folde sig ud på så stor og historisk en scene, skriver han om koncerten, hvor rapgruppen fik besøg af Jooks, Tina Dickow og Lukas Graham.

Før lørdagen endnu var blevet til søndag var det trinidadiske rapper Nicki Minaj, der stod på festivalens hovedscene.

Og sangerinden, der har otte gange så mange Facebook-tilhængere som en vis hr. McCartney, gjorde det godt, mener de fleste anmeldere.

Politiken, Berlingske, Jyllands-Posten, Gaffa og Soundvenue takserer alle oplevelsen til fire stjerner.

- Selvom Minaj i første omgang blev berømt for sine gæstevers på sange med rappere som Kanye West, Lil’ Wayne og Drake beviste hun på Orange, at hun styrer sig eget genre-nedbrydende show, skriver Pernille Smith Larsen i Berlingske.

Ekstra Bladets Thomas Treo var derimod ikke tilfreds og vil kun dele to stjerner ud.

- Nicki Minaj har givet udtrykket røvballemusik ny mening, men hendes show på Orange var malplaceret i meningsløs grad. Med mindre Roskilde da pludselig skal forestille en stripklub i Las Vegas, skriver han.

Til gengæld er der fuld enighed om, at det var en stærk oplevelse, da den 58-årige svensker Joakim Thåström spillede på Arena-scenen først på aftenen.

- I det totredjedele fyldte telt spillede han og det fire mand store band uafviselig indtrængende rock, som dét også kan lyde, skriver BT's Jan Eriksen, som giver fem stjerner.

Gaffa og Ekstra Bladet går skridtet videre og uddeler seks stjerner.

/ritzau/

 

Dagens Gossip