Anmelderne hylder Refns Cannes-håb

admin

425 uger siden

|

20/05/2016

Dagens topnyheder

Der er stor ros til Nicolas Winding Refns Cannes-film "The Neon Demon" i de første danske anmeldelser.

Filmen er med i konkurrencen om Guldpalmen ved den prestigefyldte filmfestival i Cannes og handler om en ung pige, der kommer til Los Angeles for at blive model.

Berlingskes Jacob Wendt Jensen giver filmen fem stjerner.

Han roser især filmens æstetik og billeder, der skaber en særlig stemning i filmen.

- Efter filmen fandt jeg ud af, at jeg havde svedt tran og mine ben ryster næsten endnu, mens jeg skriver disse linjer.

- Absolut ingen går ram forbi i Nicolas Winding Refns visuelt veloplagte og tematisk stramme film, skriver han i anmeldelsen.

Også skuespilpræstationerne fra Elle Fanning, Jena Malone, Christina Hendricks, Keanu Reeves og Alessandro Nivola får pæne ord med på vejen. Men ifølge anmelderen vil det ikke være en film, der falder i alles smag.

- Nicolas Winding Refn laver flotte film, og han laver film, der går i kroppen på en, men han laver ikke film for at behage nogen, og han laver heller ikke intellektuelle film. Og heldigvis for det, skriver han.

Samme vurdering kommer fra Informations Christian Monggaard. Information giver ikke stjerner, men der er masser af ros til "The Neon Demon" i anmeldelsen.

- Det er (...) ikke et værk for alle, og den kræver noget af sit publikum. Men det er også en kvalitet, når så megen anden filmkunst er så umiddelbar og letfordøjelig, skriver han.

I Information er der også ros til filmens "smukke, smukke billeder", ligesom hovedrolleindehaveren, Elle Fanning, bliver kaldt fremragende.

Filmen har dansk premiere den 8. juni.

/ritzau/