Annas rørende brev på gaden: Hvorfor hjalp ingen min døende far?

På gaden Sveavägen i Stockholm er et offentligt toilet. Her døde svenske Anna Bergströms far formentlig af en overdosis søndag den 28. september ved 19-tiden. Det oplyser Anna Bergström på twitter, hvor hun har lagt et billede ud af et brev, som hun har skrevet og placeret ved netop det toilet, hvor hendes far døde.

Brevet er en opsang til alle dem, der ikke hjalp Annas far.

Læs også: Ingen hjalp da VMD-stjerne blev overfaldet

- Jeg skriver ikke dette brev rettet mod en specifik person. Jeg skriver dette brev, fordi jeg undrer mig over, hvad er der sket med menneskeheden? Hvordan kan man bare lade en mand ligge og dø? spørger hun i sit brev.

Brevet forklarer, at nogen fandt hendes far og ringede efter en ambulance, men valgte at forlade ham. Da ambulancen ankom havde han hjertestop og pådrog sig så store hjerneskader, at han en uge senere døde på sygehuset. Førstehjælp i form af et par indblæsninger eller hjertemassage kunne have reddet mandens liv.

- Manden på toilettet havde tatoveringer, skæg og lugtede måske dårligt. Men for os var han en far, morfar, søn og en god ven. Han var elsket af mange. Jeg ville ønske, nogen havde hjulpet min far.

Læs også: Ulla holdt hjemløs i hånden, mens han døde i går: Ringede efter ambulancen tre gange

- Jeg ved, at dette brev ikke giver mig min far tilbage. Men jeg ønsker, at det kan redde en andens liv. En andens far, søn eller ven. Jeg ønsker, at du tør hjælpe, på trods af en persons udseende eller situation. Det handler faktisk om menneskers liv, slutter brevet. 

 

Dagens Gossip