Anne Hjernøe: Danskernes dårlige madvaner frister ikke

Tv-kokken Anne Hjernøe elsker mad. Hun elsker at lave mad, spise mad, tale om mad og så elsker hun god mad. 

I den tid Anne Hjernøe har beskæftiget sig professionelt med mad, synes hun, hun kan se en udvikling hos os danskere, der generelt viser et øget fokus på, at tiden i køkkenet er givet godt ud, og at det betaler sig at bruge gode råvarer.

 – Men danskerne er stadig det folk i Europa, der bruger færrest penge på fødevarer. Det synes jeg ikke er et fedt ry at have, siger hun.

Det var egentlig slet ikke meningen, at Anne Hjernøe skulle blive tv-kok. På søndag.dk fortæller hun, hvad der skete.

Anne Hjernøe: Hvor svært kan det være

 Og et af de steder, hvor Anne Hjernøe bliver konfronteret med danskerens dårlige madvaner, er når hun er ude at køre.

– Jeg bliver enormt frustreret, når jeg for eksempel kører på landevejene i Danmark, som jeg gør meget, når jeg holder foredrag, og hvis jeg bliver sulten på hjemvejen, kan jeg faktisk ikke få noget på tankstationerne, jeg gider spise. Hvor er det trist, siger hun.

Topmodellen Helene Christensen fortæller på søndag.dk, hvordan hun får sin travle hverdag til at hænge sammen

Og det er et dansk fænomen - for Anne Hjernøe har ikke noget imod at stoppe ind på en spansk eller italiensk tankstation for at få noget at spise.

 – Hvis man kører en lignende rute i Italien eller Spanien, vil man altid kunne smutte ind på en tanksta­tion, og selv om man også vil finde en masse junkfood, vil man altid kunne få noget godt brød og noget pølse og noget skinke. Mad, som nogen har lagt noget kærlighed i. Og jeg tænker bare: Hvor svært kan det være, siger hun.

Redigeret af Trine Fisker, SØNDAG/NewsDesk, Aller Media

 

Dagens Gossip