Anne Marie Helger: Anoreksien har givet mig rynker

Skuespiller Anne Marie Helger lagde i forbindelse med sin 68 års fødselsdag et billede af sig selv på Facebook-side. Et billede, hvor hun var uden sminke, godt fotograflys og efterfølgende retouchering.

– Man kunne se hver en fold og hver en rynke. Og jeg skal love for, at det satte gang i den inde på min side. 2.000 mennesker skrev ind, dels for at sige til lykke, men også for at kommentere mit billede, fortæller hun til SØNDAG.

Billedet blev publiceret på Facebook som en reaktion på de mange mennesker, der i dag får Botox og andre indgreb, der skal være med til at stoppe eller bremse naturens gang.

– Jeg tænkte bare i de her Botoxoficerede tider, skulle det være noget helt andet i år. Og så blev det et billede af mig au naturel, forklarer Anne Marie Helger.

Gitte ’Stallone’ Nielsen er gået i den anden grøft. På søndag.dk fortæller hun, hvorfor hun har valgt at få lavet en ansigtsløftning

Vi ældes forskelligt

Anne Marie Helger er naturligvis opmærksom på, at alle mennesker ældes på forskellige måder, og hun nævner blandt andet sin egen spiseforstyrrelse, som noget der har haft stor indflydelse på, hvordan netop hun ældes.

– Det er selvfølgelig forskelligt, hvordan vi ældes. Jeg tror for eksempel, jeg har fået så mange ansigtsfurer som en følgevirkning af anoreksien, for man tærer virkelig på de sidste fedtdepoter, når man bliver så tynd, siger hun.

Anne Marie Helger om anoreksi: Jeg var ved at begå selvmord, fortæller hun på søndag.dk, hvor hun også fortæller hvor lidt hun vejede

Jeg har ikke passet ordentligt på mig selv

Mange af de kommentarer der kom på Facebook hyldede Anne Marie Helgers mod. En skrev at man kunne se, at Anne Marie Helger ikke havde passet ordentligt på sig selv i løbet af årene.

– Jeg må så også give hende ret, der skrev, at jeg ikke har passet ’ordentligt’ på mig selv, i hvert fald ikke ’ordentlig’ i den forstand, hun uden tvivl mener. Jeg har ikke ligget på den lade side, hvad fester angår, og har ikke holdt måde med noget som helst i den retning, siger Anne Marie Helger.

Men når det er sagt, så er Anne Marie Helger ikke ubetinget begejstret over den måde hun ser ud, men det betyder ikke, at hun kunne finde på at ændre det.

– Dermed ikke sagt, at jeg ligefrem siger ’Wauw, den er altså fiks, den surmule-plissering om munden, og de dér dobbelthager’, når jeg ser mig selv i spejlet. Så sjovt synes jeg da heller ikke, det er. Men at folk har så travlt med at blive opereret og få fjernet alle spor af aldring, det kan jeg kun se som et udtryk for dødsangst. Og da tænker jeg jo: Alle de mærker og furer, der hele tiden springer frem, indimellem er det nærmest, som om det sker fra dag til dag, det er jo alt sammen en hjælp fra naturens side til at fortælle: Hør her, lille ven, nu skal du til at vænne dig til at blive gammel. Det viser vi dig nu’, siger hun.

Af Britta Bjerre, redigeret af Trine Fisker, SØNDAG/NewsDesk  Aller Media.

 

Dagens Gossip