Anne Marie Helger tør ikke stoppe

Anne Marie Helger har været en del af den danske teater- og skuespillerverden i mange år – så mange år, at hun faktisk med sine 68 år faktisk var begyndt at gå og tale lidt med sig selv om, siger hun, at tiden vist var inde til at trappe ned som skuespiller. Men så blev hun kontaktet af en gammel ven og kollega. Og med et blev planerne om at stoppe udsat.

Nu er hun aktuel på Nørrebro Teater med forestillingen Halløj på falderebet, så et farvel til den branche.

Jeg var i gang med et selvmord,” fortæller Anne Marie Helger på søndag.dk

Men hvor mange år frem, hun fortsætter med at optræde, ved hun ikke, siger hun. Og hun ved heller ikke, om hun tør stoppe, selv om det er noget, der har rumlet som en mavefornemmelse et stykke tid. 

- Jeg ved ikke, om jeg tør stoppe. Jeg tror ikke, jeg kan tåle at holde op. Jeg kan ikke tåle at komme ned fra adrenalin-misbruget. Det er jo et stof, jeg er afhængig af, siger hun til SØNDAG.

På søndag.dk fortæller denne skuespiller, hvorfor hun har brug for antidepressiv medicin

Hun har i de mange år på scenen brugt netop scenen til at bearbejde de sorger, der har fyldt hendes liv, forklarer hun.

– Jeg tror, teatret har været min redning. Det har reddet mig, at jeg skulle op på scenen og stå dér: ’Se mig. Og nu skal jeg sige jer noget!’ For når jeg står dér, får jeg noget af al den sorg, al den verdenssmerte, jeg har, ud. Jeg kan næsten ikke falde i søvn af sorg over, at der er mennesker, der ikke engang har en seng at sove i, eller at der i dette øjeblik er mennesker, der bliver pint til døde. Jeg kan slet ikke holde det ud. Men så hjælper det at komme op på en scene, og selv om jeg ikke lige siger noget om dét, er det alligevel det, jeg taler om, men i små og andre termer, siger hun.

Af Britta Bjerre, redigeret af Trine Fisker, SØNDAG/NewsDesk , Aller Media

 

Dagens Gossip