Annika smuglede syrisk flygtning fra Danmark til Malmø på sejlbåd

08/09/2015 11:09

Jesper Larsen

Nyheder

Mest læste i dag

24-årige Annika Holm Nielsen og hendes venner sejlede i nat en syrisk flygtning til Malmø. 

De havde ventet på Hovedbanegården på at togene fra Rødby ankom, men til deres store ægrelse var der kun ganske få flygtninge med toget, fordi politiet havde tømt det. 

Men det var lykkedes en syrer at gemme sig, for han kom ud på perronen, hvor Annika og hendes venner spurgte, om han ville med til Sverige. 

- Vi havde svært ved ta forstå hinanden, men han sagde, at han havde familie i Malmø, som han gerne ville forenes med siger Annika Holm Nielsen til hd.se.

- Vi tror, han kom med den andre flygtninge til Rødby, for da vi viste ham billeder af de mange, der gik på motorvejen, genkendte han flere af dem, siger hun. Han har været meget heldig, siger hun. 

Annika og vennerne fik ham ombord på en sejlbåd, som de sejlede over Øresund, så manden kunne komme til Malmø og blive genforenet med sin familie. 

Annika Holm Nielsen er aktiv i Enhedslisten og Socialistisk Ungdomsfront, men hun understreger, at hendes handlinger har noget med politisk promovering at gøre. 

- Vi gør det på grund af flygtningesituationen i Danmark. Folk sidder i årevis i lejre uden at vide noget om deres fremtid, og om deres børn kan komme i skole. Man kan ikke forvente et liv i luksus, når du kommer til Danmark, det er der ingen, der gør, siger hun til hd.se. 

- Men man skal behandles som et menneske, og det tror jeg ikke altid, man bliver i Danmark, siger hun.