Anonym kilde i Se og Hør-skandale sendes hjem af Nordea

Den person, der er mistænkt for at overvåge kendte danskeres kreditkort-aktiviteter og sælge dem til Se og Hør, har siden marts været ansat hos Nordea.

Men nu smides den ansatte på porten, skriver metroxpress, der har været i kontakt med den skandinaviske storbank.

Ifølge metroxpress har Nordea bedt underleverandøren, hvor personen formelt er ansat, om at finde en anden ansat fra onsdag.

- Jeg kan bekræfte, at personen har været ansat hos en underleverandør, der har lavet it-systemer for os og formelt har arbejdet hos os, siger pressechef Stephan Ghisler-Solvang til avisen.

Pressechefen forklarer, at banken på grund af sagens alvor har bedt sin leverandør om at stille en anden medarbejder til rådighed.

- Det skal siges, at personen ikke har haft adgang til personfølsomme oplysninger, men udelukkende har arbejdet med handelssystemer, understreger Stephan Ghisler-Solvang.

Metroxpress mener at kende navnet på den ansatte, der tidligere har været ansat ved IBM og PBS - det nuværende Nets - og som ifølge BT skal være blevet betalt af ugebladet Se og Hør for at lække kontooplysninger om kendte danskere.

I den danske afdeling af IBM fortæller marketingchef Karsten Stokking, at beskyttelse af kundedata har allerhøjeste prioritet for virksomheden, og at man tager sagen meget alvorligt.

- Vi har allerede indledt en grundig gennemgang af sagen og arbejder tæt sammen med vores kunde for at gennemføre en fuldstændig undersøgelse, siger Karsten Stokking i en e-mail til Ritzau.

- IBM vil også samarbejde med de relevante myndigheder i det omfang, der er behov for det, lyder det fra marketingschefen.

Overvågningen skal angiveligt have fundet sted mellem 2008 og 2012.

/ritzau/

 

Dagens Gossip