Anonyme socialdemokrater vil ændre dagpengereglerne

Det har gjort ondt på flere socialdemokrater, at man for at danne regering med De Radikale har været nødt til at acceptere dagpengeforliget fra 2010. En hjørnesten i forliget var, at dagpengeperioden blev sænket fra fire til to år.

Flere fremtrædende socialdemokrater - herunder repræsentanter fra ministerholdet, folketingspolitikere og andre ledende figurer i partiet - siger til Berlingske, at de meget gerne vil lave om på lovgivningen, hvis muligheden byder sig.

Det er bare ikke ret mange, der vil lægge navn til ønsket. Bjarne Laustsen er dog en af undtagelserne, og han siger:

- Vi har lavet et hav af gode ting, men der er desværre én sag, der skygger for det, og det er dagpengene.

- Derfor håber jeg, at vi finder en løsning på dagpengeproblemerne inden valget. Det er et af de punkter, hvor vælgerne med rette havde forventet mest af os, selv om vi ikke har begået noget løftebrud, siger han til avisen.

En forlængelse af dagpengeperioden tilbage til det tidligere niveau kommer ifølge de unavngivne kilder ikke på tale, men måske kan der ændres på optjeningskravet.

Politisk ordfører Jesper Petersen har dog ikke meget at bidrage med til den diskussion. Han henviser til, at der er nedsat en kommission, som inden for en årrække skal komme med bud på en mulig reform af dagpengesystemet.

- For Socialdemokraterne har det været vigtigt at gøre noget og få flere i arbejde. Nu afventer vi et solidt grundlag for eventuelt nye ændringer på området, siger han til avisen.

Da man gennemførte dagpengereformen regnede man blot med, at nogle få tusinde ville blive ramt af den forkortede periode, hvor de kunne få arbejdsløshedsunderstøttelse.

Senere har tal vist, at det drejede sig om mere end 30.000 personer.

/ritzau/

 

Dagens Gossip