Anonymous-hackere går efter børnemisbrugere: ”I bør vente et besøg af os”

Skrevet af Kirstine Petersen

9 år siden

|

14/02/2015

Dagens topnyheder

Operation Death Eaters. Sådan hedder den mission, anonyme hackere i netværket Anonymous nu sætter i gang.

Opreationen vil opspore og samle information om misbrugsskandaler fra hele verden i håbet om at afsløre og oplyse om ”pædo-sadister”,  ifølge en talsmand for gruppen.

- Vi er ikke ude på at skabe ragnarok. Det handler om at give offentligheden adgang til informationer, så vi kan konfrontere årtier gamle problemer, siger talsmanden ifølge Sky News.

Læs også: IS angribes af hackere på de sociale medier

Operationen kommer i kølvandet på en række sager, der blandt andet har været i Storbritanninen, hvor pædofiliringe har vist sig at have tråde til folkevalgte politikere.

- Historierne, der bliver afsløret om totur og mord på børn begået af blandt andre vores folkevalgte politikere er uacceptable. Man bliver nødt til at spørge sig selv; hvorfor bliver de her mennesker beskyttet?, uddyber manden, der går under synonymet Jake Davis.

Læs også: Anonymous har nedlagt første offer i "Operation Charlie Hebdo"

Gruppen har lagt videoer på YouTube, hvor de lover at ustille ”pædosadisterne”, og truer samme mennesker med, at de kan vente et besøg af Anonymous. Se en af videoerne nedenfor. 

Eksperter både advarer mod og byder initiativet velkommen. På den ene side er selvtægt ikke at ønske, mener fx en tidligere chef for foreningen ”Child Exploitation and Online Protection centre (CEOP)”, Jim Gamble til ovenstående medie.

På den anden side siger han, at hackernes expertice i at grave dybt i Internettets mørke kroge kan være et konstruktivt bidrag til myndighedernes arbejde med at optrevle pædofiles aktiviteter på nettet.