Anonymt tip førte til stort lager med skunk og amfetamin

Et anonymt tip om, at der foregik noget ulovligt på en virksomhed på Mosebakken i Kolding, førte i 2012 til, at politiets særlige gruppe mod organiseret kriminalitet, Task Force Vest, kom på sporet af narkokriminalitet for millioner.

Det kom mandag frem, da Retten i Kolding tog fat på en omfattende sag mod otte mænd og en kvinde, der er tiltalt for dyrkning af skunk og indsmugling af store mængder amfetamin.

Sagen kom noget kaotisk fra start. Syv af de tiltalte er vietnamesere, og en er hollænder, så foruden de ni tiltalte og deres forsvarere skulle der skaffes plads til flere tolke, og der var ikke mikrofoner nok til alle.

Det lykkedes dog at komme i gang, og specialanklager Anja Hedegaard kunne fortælle, hvordan det anonyme tip førte til, at politiet begyndte at overvåge virksomheden på Mosebakken, og de personer, som kom dér.

- Det viste sig hurtigt, at virksomheden importerede store mængder af udstyr til skunkproduktion, fortalte hun mandag formiddag i retten.

- Og efterhånden fik Task Force Vest også mistanke om, at personerne var involveret i amfetamin.

Fire mænd er tiltalt for at have indsmuglet 10 kilo amfetamin til Danmark, og sammen med tre andre er de tiltalt for at indsmugle 4,9 liter amfetaminolie, der kunne bruges til at fremstille 75 kilo amfetamin.

Mandag var amfetamin-tiltalen i fokus.

De 10 kilo, som anklagemyndigheden mener, at de har smuglet ind i landet, har man ikke fundet noget af.

Men da politiet slog til 18. februar sidste år og anholdt de fleste af de tiltalte, fandt man de 4,9 liter amfetaminolie i virksomheden på Mosebakken.

Her fandt man også 20 kilo koffein og fem liter metanol - to af de ingredienser, der skal bruges til at forvandle amfetaminolien til det pulver, man kan sælge under navnet speed.

Ved en ransagning hos en af de tiltalte fandt politiet desuden euro og kroner for i alt 3,2 millioner kroner gemt i blandt andet en højttaler og en skuffe i kælderen. Selv har den tiltalte forklaret, at pengene stammer fra en hushandel i Vietnam.

Der er afsat 25 dage til sagen, og der ventes dom til juni.

/ritzau/

 

Dagens Gossip