Ansat på bosted dræbt: 30-årig beboer anholdt

En 57-årig kvinde er fredag aften blevet dræbt af knivstik på Center Lindegården i Roskilde.

Kvinden var ansat på det socialpsykiatriske bocenter, oplyser Midt- og Vestsjællands Politi i en pressemeddelelse.

En 30-årig mandlig beboer er blevet anholdt i forbindelse med drabet.

Knivstikkeriet skete ved 20.00-tiden.

- Kvinden blev kørt til sygehus, hvor hun omkring klokken 22.30 blev erklæret for død som følge af det knivstik, der var påført hende med en cirka 23 centimeter lang kniv, skriver politiet i meddelelsen.

Den 30-årige mand blev anholdt, da politiet ankom til institutionen. Han havde ifølge politiet smidt kniven fra sig. Den blev efterfølgende fundet i et buskads af en politihund.

Den formodede gerningsmand er blevet fragtet til politistationen i Roskilde, hvor han skal afhøres og gennemgå lægeundersøgelser. Han vil blive fremstillet i grundlovsforhør lørdag med krav om varetægtsfængsling.

Tidligt natten til lørdag er politiet fortsat i gang med at undersøge gerningsstedet.

- Motivet til den tragiske hændelse kendes ikke, skriver Midt- og Vestsjællands Politi.

- Vi kan ikke fortælle yderligere før i morgen (lørdag, red.). Natten går med afhøringer og undersøgelser, og først i morgen vil vi have et større overblik over sagen, lyder det videre.

På sin hjemmeside beskrives Center Lindegården som et socialpsykiatrisk bocenter, der hører under socialforvaltningen i Københavns Kommune.

- Beboere på Center Lindegården har en færdigbehandlet diagnose, men kan endnu ikke flytte i selvstændig bolig, lyder det på hjemmesiden.

Den omkomnes pårørende er blevet underrettet.

/ritzau/

 

Dagens Gossip