Ansatte hos McDonald's får mere i lønposen fra juli

Medarbejdere, der langer burgere og pomfritter over disken på McDonald's-restauranter i USA, kan se frem til en højere løn fra juli.

Fastfoodgiganten meddeler onsdag, at den fra 1. juli i år vil betale sine ansatte en dollar mere i timen, end de forskellige amerikanske delstaters krav til minimumløn foreskriver.

Det skriver avisen Wall Street Journal.

Tiltaget betyder, at den gennemsnitlige timeløn for ansatte på burgerkædens egne restauranter vil stige fra ni til 10 dollar (fra 62 kroner til 69 kroner), skriver dpa.

Lønforhøjelsen gælder dog ikke de restauranter, der drives af franchisetagere. Franchise-butikkerne tegner sig for cirka 90 procent af kæden.

McDonald's ejer selv omkring 1500 burgerrestauranter i USA. Lønforhøjelsen vil derfor ifølge Wall Street Journal kunne mærkes for 90.000 ansatte.

Steve Easterbrook, der overtog posten som administrerende direktør for McDonald's 1. marts, siger, at initiativet er resultatet af medarbejderundersøgelser og en del af hans plan for at få burgersalget til at stige igen efter flere års tilbagegang.

- Motiverede medarbejdere giver bedre kundeservice, og at tilbyde bedre service i vores restauranter er helt klart en essentiel del af at rette vores virksomhed op igen, siger Steve Easterbrook i et interview ifølge Wall Street Journal.

McDonald's følger i sporet på andre store virksomheder, der på grund af massivt pres også har set sig nødsaget til at give de ansatte en flottere lønseddel.

Blandt andet meddelte den amerikanske detailhandelsgigant Walmart i februar, at selskabet ville bruge over en milliard dollar på at sætte lønnen op for 500.000 ansatte.

Fra april får fuldtids- og deltidsansatte timelønnede mindst ni dollar i timen, mens nuværende ansatte stiger til mindst 10 dollar i timen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip