Ansatte rystede: Dansk virksomhed dropper alt

Skrevet af Henrik R

29/06/2023
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Det er i den grad kommet bag på de ansatte i virksomheden, som er rystede.

Dagens topnyheder

Chr. Hansen, et af Danmarks største bioteknologiselskaber, er blevet mødt med protester fra over 400 medarbejdere efter at have trukket sin offentlige støtte til LGBTQ+ og Pride Month på grund af trusler og aggressive anklager. Det skriver mediet Business24.dk.

I en tidligere hyldest til Pride Month, ændrede virksomheden sine sociale medieprofilbilleder til regnbueflag. Midt i juni trak ledelsen dog støtten og fjernede regnbueflagene fra alle virksomhedens platforme.

Mauricio Graber, topdirektøren i Chr. Hansen, har svaret på de omfattende medarbejderprotester, der fulgte beslutningen.

Han forklarer, at trusler og en potentiel boykot i selskabets amerikanske afdeling gjorde det nødvendigt at prioritere beskyttelsen af selskabets kunder og markedsandele.

Sune Bang, en uafhængig kommunikationsrådgiver, har kritiseret Chr. Hansens beslutning som "kynisk og hyklerisk".

Bang mener, at selskabets handlinger er del af en større trend, hvor virksomheder kun viser offentlig støtte til sociale bevægelser, når det er økonomisk fordelagtigt.

Copenhagen Pride har også udtrykt skuffelse over Chr. Hansen's beslutning om at afslutte deres samarbejde. Foreningen ser dette som et svigt af de ansatte, der identificerer sig som LGBTQ+.

Selvom Chr. Hansen valgte ikke at give et interview, bekræftede Winnie Bügel, et medlem af topledelsen, i en mail til DR, at trusler mod medarbejdere i USA var årsagen til tilbagetrækningen af den offentlige støtte. Hun understregede dog, at virksomheden vil fortsætte sine interne LGBTQ+-initiativer.

Flere medarbejdere har sendt et protestbrev til ledelsen udtrykker deres skuffelse og chok over beslutningen. De kritiserer ledelsen for at prioritere aktionærer, kunder og profitter højere end deres eget arbejdsmiljø.

DR har fået adgang til en video, hvor topdirektøren reagerer på medarbejdernes bekymringer, og videoen kan ses her.