Antal offentligt ansatte falder under rød regering

I perioden 2011-2014 er der blevet 14.000 færre offentligt ansatte i Danmark. I 2014 var der 817.000 offentligt ansatte.

Det viser et folketingssvar fra finansminister Bjarne Corydon (S).

Selv om der er tale om et samlet fald, så hæfter Socialdemokratiets finansordfører, Jesper Petersen, sig ved, at der er sket en stigning i antallet af varme hænder.

- Det er rigtigt, at der er blevet færre offentligt ansatte, men der er flere varme hænder. Inden for eksempel sundheds-, omsorgs- og plejeområdet er der blevet flere offentligt ansatte.

- Det er positivt, at det især er inden for forsvar og administration, der er blevet færre offentligt ansatte, siger Jesper Petersen til Ritzau.

Inden for området "omsorg og pleje" er der blevet cirka 800 flere ansatte i perioden 2012-2014 viser tal fra Danmarks Statistik.

Der er blandt andet blevet flere sygeplejersker, sosu-assistenter og ergoterapeuter, mens antallet af sosu-hjælpere og pædagogmedhjælpere er faldet.

Det skyldes ifølge Jesper Petersen de enkelte kommuners prioriteringer.

Socialdemokraten påpeger, at der i det samlede antal offentligt ansatte er tale om årlige gennemsnit, og at tallet fra 2011 derfor er påvirket af den tidligere blå regerings politik frem til september 2011, hvor magten skiftede hænder.

I perioden 2012-2014 er der dog blevet 4000 færre offentligt ansatte.

- Det er regeringens politik, at vi trods nogle år, hvor der ikke er meget at gøre med, fortsat skal have råd til vækst i den offentlige sektor, og det har vi sørget for, der er, siger Jesper Petersen.

Spørgsmål: Det lyder i svaret fra finansministeren, at der frem mod 2020 bliver 8000 flere ansatte i den offentlige sektor. Bliver det også varme hænder?

- På finansloven for 2015 er der afsat 6,5 milliarder ekstra til løft af sundhedsvæsnet, og der er sat penge af til styrkelse af ældreplejen og daginstitutionsområdet.

- Derfor må man gå ud fra, at det er områder, hvor der også bliver flere offentligt ansatte, siger Jesper Petersen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip