Antallet af asylansøgere er på niveau med sidste år

Antallet af mennesker, der søger om asyl i Danmark, nåede i marts måned op på 457 personer, viser nye tal fra Udlændingestyrelsen.

Det svarer nogenlunde til tilgangen i februar, hvor 441 asylansøgere kom til Danmark.

Tilstrømningen til Danmark i årets tre første måneder er nu oppe på i alt 1536 personer, hvilket næsten er identisk med de 1523, der havde søgt om asyl på samme tid sidste år - et år, hvor der kom så mange asylansøgere til landet, at regeringen satte ind med lovstramninger.

De 1536 asylansøgere i årets første kvartal er dog en klar nedgang i forhold til i efteråret, hvor 3150 personer søgte om asyl alene i september.

Antallet af asylansøgere følges tæt på Christiansborg i kølvandet på sidste års eksplosive stigning, hvor næsten 15.000 personer søgte om tilflugt her i landet.

I seks måneder i træk fra sommeren og til december kom der måned for måned mellem et og tre tusinde til landet, men i år er tilgangen faldet, og de 441 ansøgere i februar måned, var det laveste tal på en enkelt måned siden maj 2012.

Fra regeringens side har man flere gange påpeget, at regeringens stramning af reglerne for familiesammenføring har været medvirkende årsag til, at tilstrømningen faldt fra det høje niveau i efteråret til noget, der ligner det normale antal.

Men fra den borgerlige opposition har man hæftet sig ved, at tilstrømningen foreløbig er identisk med udviklingen i den første del af sidste år, der altså udviklede sig eksplosivt hen over sommeren.

Ud fra de senere års tal på asylområdet kan man ikke umiddelbart konkludere, at der vil komme flere til landet om efteråret og i sommermånederne.

Det skete sidste år og til en vis grad i 2012, men det var ikke tilfældet i eksempelvis 2011.

Den største gruppe af asylansøgere kommer - som tilfældet har været længe - fra Syrien.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip