Antallet af asylansøgere i Sverige rasler ned

Køen af asylansøgere hos de svenske udlændingemyndigheder er blevet betydeligt kortere end for blot et par måneder siden.

Avisen Dagens Nyheter skriver, at der siden begyndelsen af januar er sket et drastisk fald i antallet af asylansøgere.

Der kommer nu omkring 90 procent færre asylansøgere hinsidan end i november.

- Der kommer altid færre asylansøgere til Sverige hen over vinteren. Der er sket en sæsonmæssig nedgang i antallet af personer, der drager over Middelhavet og via det, der kaldes Balkanruten, selv om den ikke har været så stor som i tidligere år, siger Pierre Karatzian fra den svenske udlændingestyrelse, Migrationsverket, til avisen.

- Men id- og grænsekontrollen i Sverige og det øvrige Europa har sandsynligvis også haft en indflydelse. En anden faktor, der kan spille ind, er, at landene i det vestlige Balkan har indført en mere restriktiv grænsekontrol, siger han.

Den 4. januar blev det mere besværligt for asylansøgere og andre at krydse grænsen mellem Danmark og Sverige, da der blev indført id-kontrol.

Ifølge Dagens Nyheter har Sverige siden begyndelsen af januar modtaget omkring 700 asylansøgere om ugen. Mere præcist er det mellem 639 og 741.

I midten af november kom der 10.000 om ugen.

I midten af december faldt tallet til 3000 ugentligt, og den sidste uge af 2015 kom der 2000.

Antallet af uledsagede børn, altså asylansøgere, der siger, at de er under 18 år, har i de seneste to uger været henholdsvis 56 og 57 personer.

Det svarer nogenlunde til det antal, der kom om ugen i 2011.

Den sidste uge af 2015 søgte 369 uledsagede børn asyl i Sverige.

Den uge, hvor der kom flest uledsagede børn i 2015, var en uge i november. Da søgte 3000 personer, der sagde, at de er under 18 år, asyl i Sverige.

/ritzau/

 

Dagens Gossip