Antallet af dræbte i Gaza er steget til 274

admin

|

18/07/2014

Dagens topnyheder

Mindst 39 indbyggere fra Gazastriben blev fredag dræbt, da Israel fortsatte en offensiv på landjorden i Gazaenklaven, hvormed i alt 280 palæstinensere er blevet dræbt ifølge hospitalskilder.

Blandt de seneste dødsofre er fire børn, der blev dræbt af en granat øst for Gaza City. De var i alderen fra to til 13 år, siger en talsmand for udrykningstjenesten, Ashraf al-Qudra.

En israelsk soldat blev også dræbt ved begyndelsen på landoffensiven, som har til formål at ødelægge de netværk af tunneler, som Hamas har bygget på kryds og tværs af grænsen.

Siden den israelske operation begyndte har over 1207 raketter fra Gaza ramt Israel og 333 andre er blevet skudt ned af Israels Iron Dome forsvarssystem, viser tal fra militæret.

FN's generalsekretær, Ban Ki-moon, opfordrer Israel til at gøre væsentligt mere for at forhindre civile palæstinensere i at blive dræbt under de israelske angreb.

- Jeg konstaterer med beklagelse, at en allerede farlig konflikt nu er eskaleret yderligere til trods for opfordringer fra mig og mange ledere i regionen samt den øvrige verden, siger Ban Ki-moon i en kommentar til den israelske regerings beslutning om at sende soldater ind i Gazastriben.

Den israelske premierminister siger, at han har bedt militæret forberede en eventuel "betydelig optrapning" af offensiven." Han siger at militæret ikke går efter civile.

- Det er en moralsk hær, og den ønsker ikke at skade et eneste uskyldigt menneske. Ikke et. Vi opererer kun mod terroristmål, siger Netanyahu til CNN.

I en samtale med Netanyahu sagde præsident Barack Obama fredag, at Israel har ret til at forsvare sig mod raketangreb fra Hamas, men han udtrykte også bekymring over for en optrapning af konflikten.

Egyptens udenrigsminister udtalte kort før den israelske landoffensivs begyndelse, at Hamas kunne have sparet mange menneskeliv, hvis bevægelsen var gået med til en våbenhvile, som Kairo havde organiseret.

- Hvis Hamas havde accepteret våbenhvilen, så kunne mindst 40 palæstinenseres liv være sparet, sagde den egyptiske udenrigsminister, Sameh Shoukri, fredag.

/ritzau/AFP