Antallet af ebola-dødsfald i Vestafrika stiger til 2793

Antallet af ebola-dødsfald er steget til 2793 ud af de 5762 personer, der er blevet smittet med ebola i fem lande i Vestafrika.

Det oplyser Verdenssundhedsorganisationen, WHO, der mandag fremlægger de seneste opgørelser fra den 18. september.

WHO siger samtidig i en erklæring, at udbruddene af ebola er tæt på at være inddæmmet i Senegal og Nigeria, og der er ikke sket nye dødsfald i Guinea, mens fire er døde i Sierra Leone og 39 i Liberia.

Et separat udbrud af ebola har kostet 40 mennesker livet i Den Demokratiske Republik Congo, hvor der har været 71 tilfælde af sygdommen.

I Sierra Leone forlod millioner af mennesker deres hjem som vanligt mandag, efter at et tre dage langt udgangsforbud blev ophævet søndag. De seks millioner indbyggere i det vestafrikanske land havde fået besked på at blive hjemme i 72 timer i et forsøg på at få epidemien til at tage af.

I de tre døgn blev der konstateret 150 nye tilfælde.

De eneste, der havde lov til at gå udenfor, mens udgangsforbuddet var i kraft, var 28.000 frivillige, der gik fra dør til dør for at finde spor efter ebola og for at instruere folk i, hvordan de undgår sygdommen.

Med sig havde de 1,5 millioner stykker håndsæbe for at opmuntre folk til at huske at vaske hænder.

Udgangsforbuddet er det hidtil drastiske forsøg på at inddæmme det ebola-udbrud, som alene i Sierra Leone har kostet omkring 600 mennesker livet.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip