Antallet af konkurser fortsætter med at falde

Udviklingen i antallet af konkurser i Danmark fortsatte den positive udvikling i oktober, hvor der blev registreret et fald på 34,9 procent i forhold til samme måned sidste år. Det viser tal fra analysevirksomheden Experian.

Den positive udvikling i oktober følger udviklingen fra september, hvor der blev registreret et fald på 32 procent i forhold til september i 2014. Det er en god nyhed for dansk økonomi.

Det vurderer Jens Hjarsbech, der er økonom i Dansk Erhverv.

- Konkurstallene er bestemt en god nyhed. Især fordi vi så det samme for en måned siden, hvilket jo viser, at faldet ikke bare er en enlig svale.

- At faldet er bredt fordelt på næsten alle landets regioner og brancher peger på en robust udvikling, siger Jens Hjarsbech i en kommentar.

I faktiske tal gik 328 virksomheder konkurs i oktober mod 504 konkurser i oktober i fjor.

Fra november 2014 til oktober 2015 er faldet i konkurserne på landsplan dog på 2,3 procent.

- De to seneste måneders fald har trukket det samlede antal konkurser de seneste 12 måneder ned under antallet for et år siden. Det er endnu en god nyhed.

- Her er udviklingen dog noget mindre bredt fordelt og drives stort set udelukkende af virksomhederne i hovedstaden. Hvis vi virkelig skal se en øget vækst i dansk økonomi, skal konkursfaldet fortsætte med at brede sig til hele landet, vurderer Jens Hjarsbech.

Selvom den positive udvikling fortsætter, er der dog fortsat kun udsigt til en moderat vækst i de kommende år, forudser økonomen fra Dansk Erhverv.

- Forbrugerne holder stadig på pengene, og det samme gør virksomhederne, så investeringerne udvikler sig stadig trægt. Og endelig er vækstudsigterne i Kina og Europa begrænsede, så vi ser ikke noget stort eksportboom foran os, forudser Jens Hjarsbech.

/ritzau/

 

Dagens Gossip