Antallet af ledige job topper tidligere tiders storhed

Skrevet af admin

14/08/2014

Dagens topnyheder

Temperaturen på det danske arbejdsmarked nærmer sig det normale trods en usædvanlig varm sommer. Det viser antallet af ledige stillinger, der var opslået på jobnet.dk i juli. Tallet landede på 20.179 ledige stillinger.

Og selv om det er et fald på næsten 6500 i forhold til måneden før, fordi antallet af opslåede stillinger typisk falder kraftigt i sommerferien, så er der tale om en stigning i antallet af ledige stillinger på 7,6 procent i forhold til juli sidste år. Det viser tal fra Arbejdsmarkedsstyrelsen.

- Faktisk skal vi helt tilbage til de glade dage i 2008 for at finde en juli måned, hvor der har været flere ledige stillinger at søge, siger Jan Størup Nielsen, senioranalytiker i Nordea, i en kommentar.

Også antallet af fyringsvarsler bekræfter billedet af en gradvist forbedret situation på det danske arbejdsmarked.

I juli var der kun to danske virksomheder der måtte udsende en varsling om masseafskedigelser. I alt omfattede disse varslinger 45 personer, viser tallene.

- Igen er det dog vigtigt at understrege, at juli måned selvsagt ikke er højsæson for fyringsvarsler. Men igen når tallene sammenlignes med de tidligere år, så har vi ikke i statistikkens mere end 7-årige historie set så lavt et antal fyringsvarsler i juli måned, siger Jan Størup Nielsen.

Samlet er der i årets første syv måneder samlet blevet varslet 3813 fyringer. Sidste år på samme tid var der til sammenligning 5942 varslede fyringer.

- Dagens tal er en god nyhed og i lyset af at de sidste par uger har budt på knap så positive nøgletal, viser arbejdsmarkedet i øjeblikket overraskende gode takter, siger Erik Bjørnsted, chefanalytiker i Arbejderbevægelsens Erhvervsråd.

- Samtidig med antallet af varslede fyringer er relativt lavt, slås der nemlig også flere stillinger op. Det peger alt sammen i retning af beskæftigelsesfremgang den kommende tid, siger han.

/ritzau/