Anti Social Media: Vi vil mere end Eurovision

Da gruppen Anti Social Media gik på scenen ved melodi grand prix'et i Aalborg og vandt danskernes hjerter med nummeret "The Way You Are" tilbage i januar, var det i den grad startskuddet til et helt nyt liv for de fire medlemmer.

De havde på det tidspunkt kun kendt hinanden i kort tid, for bandet blev sat sammen netop for at synge i musikkonkurrencen. Men ambitionerne har siden vokset sig langt større for drengebandet.

Tirsdag skal Anti Social Media forsøge at klare sig gennem semifinalen i Eurovision, der i år bliver afholdt i Wien i Østrig. Lykkes det, venter den store finale på lørdag.

Men uanset hvordan, det kommer til at gå, så er bandet kommet for at blive.

For at bevise det har de i de måneder, der er gået siden det danske grand prix, knoklet for at indspille en EP - en elektronisk udgivelse med en håndfuld numre - som de har præsenteret for deres voksende fangruppe, samtidig med at de også har arbejdet på at holde grand prix-gryden i kog.

- Vi har prøvet også at koncentrere os om den karriere, vi gerne vil have efter grand prix'et, men vi føler ikke, det har været et problem at gøre begge dele.

- Og at vi kan møde op til Eurovision med en helt ny EP i bagagen, kan forhåbentlig også få folk til at se, at vi er noget ud over grand prix'et. Vi vil jo også gerne være et band bagefter, siger David Rønne Vang, der spiller bas i bandet.

- Vi har snakket om, at vi har fået en mulighed for at fange folks interesse her mellem det danske og det internationale grand prix, så det har virkelig været et mål for os at kunne præsentere noget ny musik fra bandet, fortæller han.

Han bliver bakket op af bandets trommeslager, Emil Vissing Christensen:

- Vi er jo også nødt til at kompensere for, at vi er et nyt band. Vi er jo nødt til at have noget materiale, vi kan spille, når vi skal ud og lave koncerter, siger han.

I første omgang gælder det dog det store Eurovision-show. Og den scene har drengene glædet sig til at træde ind på.

- Vi har savnet grand prix-stemningen. Vi har hele tiden været ude og mærke lidt efter i det, at vi har været ude at spille, men det har alligevel været noget andet.

- Det bliver sjovt at komme i gang igen, siger Philip Thornhill, der står for bandets vokal og tilføjer:

- Vi savner lidt opmærksomheden. Vi har jo lidt været i en hule, mens vi har lavet vores EP, siger han.

Når bandet tirsdag aften skal synge sig igennem semifinalen, skal de blandt andet konkurrere med Armenien, Serbien, Hviderusland og Rumænien.

Semifinalen sendes på DR1.

/ritzau/

 

Dagens Gossip