Antiterror-pakke vil øge fokus på Facebook-opdateringer

Regeringen vil over de kommende år afsætte omkring 150 millioner kroner til at øge politiets og Politiets Efterretningstjenestes (PET) it-kapacitet.

Det fremgår af regeringens antiterror-pakke, som blev fremlagt torsdag.

Styrkelsen af politiets it-kapacitet skal blandt andet gå til at holde øje med truende adfærd på de sociale medier, herunder befolkningens Facebook-opdateringer, for ad den vej at spotte potentielle gerningsmænd, hedder det i regeringens antiterror-pakke.

"Regeringen vil afsætte ressourcer, så politiet og PET via ny it-teknologi hurtigere kan opdage truende eller mistænkelig adfærd på bl.a. sociale medier. Det skal være med til at afsløre potentielle gerningsmænd på baggrund af Facebook-opdateringer mv.", hedder det.

Det er over de kommende tre år, at regeringen vil afsætte de 150 millioner kroner.

Pengene skal også gå til ansættelse af personale til "taktisk analyse" og bearbejdning af data.

Derudover skal der etableres et system, som kan analysere digitale spor i form af borgernes videoer og fotos samt fra overvågningskameraer.

"Det er centralt for at få målrettet efterforskningen – f.eks. gennem hurtig identifikation af gerningsmændene", står der i regeringens udspil.

I alt vil regeringen afsætte omkring en milliard kroner over de kommende fire år - 970 millioner, hvis man skal være helt nøjagtig - til 12 overordnede initiativer for at bekæmpe terror og ekstremisme.

Initiativerne kommer i kølvandet på terrorangrebet i Paris i sidste måned, men blev aktualiseret med terrorangrebene i København i weekenden.

Også den borgerlige opposition har fremlagt forslag om flere ressourcer til politiet og efterretningstjenesterne efter angrebet i København.

/ritzau/

 

Dagens Gossip