Antorini på skolebesøg i Paris: Skal lære at bekæmpe terror

Undervisningsministre fra EU-landene mødes tirsdag i Paris for at tale om, hvordan man gennem uddannelsessystemerne kan forebygge, at børn og unge bliver radikaliseret.

Den danske undervisningsminister Christine Antorini (S) deltager også i ministermødet og tager inden selve mødet på besøg på en kommuneskole i Paris, der har arbejdet intenst med antiradikalisering.

- Det er vigtigt, at vi på tværs af grænserne i Europa sikrer vores værdier som åbne og demokratiske samfund. Her har uddannelse stor betydning, siger Christine Antorini i en pressemeddelelse.

- Unge mennesker, der tager en uddannelse og får et job, bliver automatisk en del af et fællesskab og undgår at blive marginaliseret og tiltrukket af radikale miljøer. Derfor har vi i regeringen vedvarende fokus på at sikre, at alle får en uddannelse, siger hun.

Mødet kommer på baggrund af terrorangrebene i Paris mod satiremagasinet Charlie Hebdo og et jødisk supermarked i januar i år.

Sidste måneds terrorangreb i København har medført, at der også i Danmark er kommet fornyet fokus på at bekæmpe radikalisering blandt landets unge.

- Jeg ser frem til at drøfte med mine europæiske kolleger, hvordan vi kan bekæmpe radikalisering gennem uddannelse, siger Christine Antorini.

Mødet i Paris er arrangeret af den franske undervisningsminister Najat Vallaud-Belkacem i samarbejde med den lettiske EU-formand Marite Seile samt EU-kommissær for uddannelse og kultur Tibor Navracsics.

I Danmark er regeringen ved at tage stilling til hvilke konkrete indsatser mod antiradikalisering, der skal afsættes penge til i uddannelsessektoren.

I den forbindelse forhører undervisningsministeren sig både i Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold samt i centrale dele af uddannelsessektoren og hos fritidsorganisationer og foreningsliv.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip