AOC-kok efter stjernedrys: Michelin er det ypperste

26/02/2015 11:57

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Champagnen var på forhånd lagt på køl på den københavnske restaurant AOC.

Alligevel smager boblerne nok endnu bedre, end personalet havde turde håbe på, nu da det står klart, at restauranten som den kun tredje restaurant i Danmark har modtaget sin anden michelinstjerne.

Dermed melder restauranten sig ind i den øverste elite i gastronomiens verden.

Der var ellers ikke mange, der havde forudset, at AOC ville modtage endnu en stjerne. Heller ikke de ansatte selv, og restaurantens køkkenchef, Søren Selin, bobler af stolthed, efter at afsløringen har udløst højlydte skål og store smil i Dronningens Tværgade.

- Jeg blev vanvittigt glad og positivt overrasket. I al den tid, jeg har været kok, har Michelin-stjernerne været det ypperste, man kan opnå. Så den her anerkendelse gør mig utrolig stolt, siger han til Ritzau.

- Det, jeg havde regnet med, var status quo. Jeg er typen, der holder kortene meget tæt ind til kroppen, men jeg havde selvfølgelig håbet, at vi gik en kategori op, siger han.

Søren Selin husker dagen, da michelininspektørerne spiste på AOC. Det er normal procedure, at anmelderne nogle gange giver sig til kende efter et restaurantbesøg, og efterfølgende tog restauranten en snak med anmelderne.

- Jeg havde en god fornemmelse, da anmelderne havde været her, og vi havde snakket med dem. Men vi snakkede selvfølgelig med dem om alt andet end, hvor mange stjerner vi skulle have, siger Søren Selin.

AOC er altså nu den tredje danske restaurant, der modtager to michelinstjerner. De to andre er Noma og Geranium, der begge modtog to stjerner igen i år.

Som noget nyt er tre aarhusianske restauranter også blevet tildelt michelinstjerner. Frederikshøj, Gastromé og Substans har alle modtaget en michelinstjerne som de første restauranter uden for København.

/ritzau/