Apoel FC er intet drømmescenarie for Ståle Solbakken

Apoel FC blev modstanderen, der fredag blev trukket ud som FC Københavns sidste stopklods før Champions League-gruppespillet.

De danske fodboldmestres cheftræner, Ståle Solbakken, er ikke ubetinget tilfreds med at møde de cypriotiske mestre, der de seneste to sæsoner har sendt henholdsvis AaB og FC Midtjylland ud af Champions League-kvalifikationen.

- Det er intet drømmescenarie, og vi ville helst have haft hjemmebane i den anden kamp mod lige præcis dem. De har afgjort mange kampe på eget græs, siger nordmanden til det norske medie VG.

Den første kamp bliver spillet tirsdag den 16. august i Telia Parken, mens returkampen på Cypern spilles otte dage senere.

Ståle Solbakken kender alt til Apoel FC's styrke på hjemmebane.

I 2009 mødte FCK netop Apoel FC i playoffrunden i Champions League, og efter en 1-0-sejr til FCK i den første kamp i København vandt cyprioterne 3-1 på hjemmebane.

For to år siden jævnede Apoel FC AaB med jorden med en 4-0-sejr hjemme, mens FC Midtjylland sidste år faktisk formåede at vinde 1-0 på Cypern.

Det skete dog, efter at Apoel FC havde vundet det første opgør i Herning 2-1, så cyprioterne gik videre på reglen om flest scorede mål på udebane.

Ståle Solbakken forventer to lige kampe.

- Det bliver meget tæt og lige, det er helt sikkert. Vi skal holde hovedet koldt, men vi går ind til opgørene med optimisme, siger han.

FCK er allerede som minimum sikret deltagelse i Europa League-gruppespillet, hvis det igen skulle kikse mod Apoel FC.

- Det betyder en del for os at komme i Champions League, men det vigtigste for os er at spille i Europa.

- Dermed ikke sagt at vi skal sænke skuldrene helt, vi skal spille frigjort. Vi har et ungt og spændende hold, som ikke er bange, siger Ståle Solbakken til VG.

/ritzau/

 

Dagens Gossip