Appeldomstol sender IMF-chef i retten i korruptionssag

Frankrigs højeste appeldomstol har fredag afgjort, at tidligere finansminister og nuværende chef for Den Internationale Valutafond (IMF) Christine Lagarde skal for retten i den såkaldte Tapie-sag.

Domstolen afviste dermed Lagardes appel fra december. Dengang besluttede en særlig domstol, der tager sig af sager om ministres embedsførelse, at anklage hende i sagen.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Lagarde er anklaget for forsømmelighed i sagen, hvor finansmanden Bernard Tapie fik over 400 millioner euro - op mod tre milliarder kroner - i erstatning fra staten.

Lagarde har været sigtet i sagen siden august 2014 og har hele tiden afvist anklagerne.

Sagen handler om den tidligere finansministers håndtering af Frankrigs økonomiske håndsrækning på 400 millioner euro til den franske forretningsmand og politiker Bernard Tapie i 2008.

Udbetalingen har tråde tilbage til en sag fra 1993 mellem Tapie og den delvist statsejede bank Crédit Lyonnais.

Tapie hævder, at Crédit Lyonnais bedrog ham ved at sætte prisen på hans andele i det tyske sportstøjfirma Adidas for lavt i en handel mellem forretningsmanden og banken.

Lagarde sendte tvisten for en voldgiftsdomstol, der er i 2007 dømte til fordel for Tapie. Han er mistænkt for at opnå særbehandling til gengæld for støtte til ekspræsident Nicolas Sarkozy ved valget i 2007.

Efterforskerne mistænker den nuværende IMF-chef for at have handlet i strid med reglerne, da hun muliggjorde kompensationen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip