Apple har milliard-indtægt trods sløvt salg af iPhones

74,8 millioner af Apples iPhones blev langet over disken rundt om i verden i løbet af det seneste kvartal, der sluttede 26. december, og det er et skuffende tal for den amerikanske gigant. Det skriver flere internationale medier, herunder Reuters og AFP.

Apple havde selv regnet med et iPhone-salg på 75 millioner telefoner, og den forventning nåede selskabet lige akkurat ikke.

Det er til trods for, at de tre sidste måneder i 2015 udgjorde det første hele kvartal efter lanceringen af virksomhedens seneste modeller 6S og 6S Plus.

Samtidig viser kvartalsregnskabet dog, at overskuddet lyder på 18,4 milliarder dollar, hvilket er mere end samme periode året inden, skriver nyhedsbureauet AFP.

- Vores hold har leveret Apples største kvartal nogensinde takket være verdens mest innovative produkter og et rekordsalg af iPhones, Apple Watch og Apple TV, siger Apple-direktør Tim Cook i en skriftlig udtalelse ifølge AFP.

Når det kommer til et iPhone-salg, der er ved at flade ud, skal årsagen særligt findes i en kinesisk økonomi, som ikke længere buldrer frem, skriver Reuters.

For selv om omsætningen for Apple steg 14 procent i Kina i løbet af kvartalet, er der ved at ske et skift, bemærker Luca Maestri, der leder Apples finansafdeling.

- Som vi nærmer os marts-kvartalet bliver det tydeligere, at der er tegn på en blødere økonomi. Vi begynder at se noget, vi ikke har set før, siger han til Reuters.

De 74,8 millioner solgte iPhones er trods den mindre skuffelse et rekordsalg for Apple, men der er tale om den laveste salgsvækst siden 2007, da telefonens første udgave kom på markedet, skriver AFP.

/ritzau/

 

Dagens Gossip