Apple og Google indgår våbenhvile i patentkrig

It-giganterne Apple og Google har besluttet sig for at stoppe en længerevarende patentkrig, hvor konkurrenterne har sagsøgt hinanden ad flere omgange.

- Apple og Google er blevet enige om at se bort fra alle nuværende søgsmål, som eksisterer direkte mellem de to virksomheder, lyder det fra selskaberne i en fælles meddelelse.

Virksomhederne åbner også op for et samarbejde om patent-reformer, men understreger samtidig, at de har ikke har tænkt sig at give tilladelse til at bruge hinandens teknologier.

De to selskaber har blandt andet beskyldt hinanden for at stjæle idéer til smartphones. Apple har eksempelvis argumenteret for, at Android-telefoner, som bruger Google-software, har kopieret Apples iPhone-teknologier, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Apple har også kæmpet retssager mod sydkoreanske Samsung. I begyndelsen af maj slog en amerikansk domstol fast, at Samsung skal betale en bøde på knap 120 millioner dollar - mere end 653 millioner kroner - til Apple for at have krænket to patenter.

Dommen var dog et stort nederlag for Apple, der havde sagsøgt Samsung for to milliarder dollar (10,9 milliarder kroner, red.).

Apple og Samsung har også tidligere kæmpet mod hinanden i retten. I 2012 blev Samsung dømt til at betale knap en milliard dollar i erstatning for at have kopieret den populære iPhone og iPad.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip