Apple sælger masser af telefoner men færre iPads

Apple har stadig godt gang i salget af iPhones, men den amerikanske teknologikæmpes kvartalsregnskab tirsdag vidner også om, at der bliver langet færre iPads over disken.

Alt i alt fik Apple i sit tredje kvartal et overskud på 7,7 milliarder dollar - 42,5 milliarder kroner - ud fra en omsætning på 37,4 milliarder dollar, eller hvad der svarer til 206,3 milliarder kroner.

Overskuddet er dermed steget knap 12 procent i forhold til samme periode sidste år, og topchef Tim Cook taler om et rekordkvartal.

- Vores rekordhøje omsætning for kvartalet blev drevet af et stærkt salg af iPhone og Mac, lyder det fra Tim Cook i regnskabet.

Apple solgte i kvartalet 35,2 millioner iPhones - en stigning på 13 procent i forhold til året før. Til gengæld dykkede iPad-salget 9,2 procent. I løbet af de tre måneder solgte Apple 12,27 millioner iPads på verdensplan.

Regnskabet byder ikke på noget nyt i forhold til lanceringer af nye produkter - ej heller om en ny version af selskabets iPhone, selvom det rygtes, at Apple er på vej med en ny telefon med en større skærm.

Samtidig spekulerer teknologiinteresserede i, at Apple snart vil præsentere sit bud på et såkaldt smartwatch, der kort fortalt er et armbåndsur med masser af funktioner, som kan forbindes til internettet og andre enheder.

Rygterne begyndte ikke at løbe langsommere, da det tirsdag kom frem, at der var blevet taget et amerikansk patent på et armbånd - muligvis med en touchskærm - der kan forbindes trådløst til eksempelvis en smartphone.

Apple selv har ikke røbet meget om fremtidens produkter. Men Tim Cook har flere gange sagt, at der er "imponerende" nye produkter på vej, og at han synes, håndleddet er et godt sted til at bære ny teknologi.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip