Apple skal betale milliardbøde for ulovlig teknologibrug

Skrevet af admin

04/02/2016

Dagens topnyheder

Den amerikanske teknologigigant Apple er på ny blevet dømt i en sag, der handler om misbrug af patenter.

Denne gang lyder bøden på 625 millioner dollar, hvilket svarer til godt 4,2 milliarder kroner. Det har en føderal jury i Texas onsdag afgjort.

Det er selskabet VirnetX, der havde lagt sag an mod Apple for at bruge en bestemt sikkerhedsteknologi i programmerne Facetime og iMessage uden at have indhentet tilladelse på forhånd.

Egentlig havde VirnetX kun søgt om 532 millioner dollar i erstatningen, men juryen er nået frem til et højere beløb, fordi den mener, at Apple har overtrådt patentlovningen med forsæt.

Så sent som i december indgik Apple forlig med den svenske elektronikkæmpe Ericsson om amerikanernes brug af Ericsson-teknologi i smartphones og tablets.

Det konkrete beløb, som Apple skal betale for aftalen om globale licenser løber ifølge analytikere op i flere milliarder kroner.

Patentaftalen satte punktum for en knap et år lang strid mellem giganterne, skriver avisen The Wall Street Journal. En tidligere aftale om globale licenser mellem selskaberne blev indgået i 2007, men udløb i januar 2015.

/ritzau/