Apple udvider med homoseksuelle Emojis: Nu kan du sende regnbue-familier til vennerne

Skrevet af admin

09/04/2015

Mest læste i dag

Brugere af Apple-produkter kan glæde sig over at have fået en række nye smileyer stillet til rådighed, når de skal kommunikere med andre gennem deres iPhone eller iPad.

Blandt andet figurerer homoseksuelle familier nu blandt de små ikoner.

Symbolerne kendes også som emojis, og Apples nye af slagsen er kommet frem med en systemopdatering - iOS 8.3 - til Apple-produkterne. Opdateringen blev tilgængelig onsdag, men er blevet testet siden februar.

I det brede udvalg af smileyer er der nu mulighed for at vælge familier med enten to mandlige forældre eller to kvindelige forældre. Der er også, som det tidligere har været fremme, kommet ikoner med forskellig race.

Apple har ikke kommenteret opdateringen, men den amerikanske it-gigant sagde tidligere på året, at det "støtter og er dybt optaget af mangfoldighed".

Apples administrerende direktør, Tim Cook, fortalte i oktober offentligheden, at han er "stolt af at være homoseksuel". Det skete efter længere tid med spekulationer om Cooks seksuelle præferencer.

Sammen med en række ledere i teknologibranchen tog han i marts afstand fra love i flere forskellige amerikanske stater, som ifølge Cook og andre fører til diskrimination og nedbryder ligestillingen i samfundet.

/ritzau/AFP