Apples overskud imponerer: Sælger 62 millioner iPhones

It-giganten Apple leverede mandag et kanonregnskab, der overgik selv de mest positive analytikeres forventninger.

Årets første tre måneder gav således et overskud efter skat på 13,6 milliarder dollar (93 milliarder kroner), hvilket var en stigning på 33 procent fra året før ifølge en meddelelse fra selskabet.

Resultatet er det bedste nogensinde fra virksomheden i regnskabsårets andet kvartal.

Apple solgte rekordmange iPhones, 61,2 millioner, og havde en samlet omsætning på 58 milliarder dollar (400 milliarder kroner). Det er 27 procent bedre end året før.

Salget af Mac-computere satte ligeledes rekord med 4,6 millioner styks.

Det er især salget af de to produkter, der har pyntet på regnskabet, men en rekordhøj omsætning i App Store skæpper også godt.

- Vi ser et større antal personer, der skifter til iPhone, end i tidligere cyklusser, siger topchef Tim Cook.

Eneste skuffelse - i forhold til analytikernes forventninger - er, at der i kvartalet kun blev solgt 12,6 millioner iPads.

USA er fortsat det vigtigste marked for Apple, mens Kina nu er rykket op på andenpladsen.

I kvartalet øgede Apple sin omsætning i Kina med hele 71 procent i forhold til samme kvartal året før. Det er især en stor appetit efter iPhones, der står bag fremgangen.

Ud over de stærke tal har Apple andre gode nyheder til sine aktionærer: Selskabet øger tilbagekøbet af egne aktier - dermed reduceres antallet af udestående aktier, hvilket øger værdien af disse - og sætter desuden udbyttet for kvartalet op til 52 cent per aktie.

Og it-giganten har masser af penge i kassen: Hele 192 milliarder dollar, hvilket næsten rækker til at købe Google, bemærker CNNMoney.

Apple har netop lanceret sit nyeste produkt i form af Apple Watch.

Administrerende direktør Tim Cook tør dog ikke komme med et konkret bud på forventninger til salget.

- Det er svært at vurdere efterspørgslen. Men den bliver ved at overgå udbuddet, siger han om uret, der indtil videre er blevet lanceret i ni lande.

/ritzau/

Dagens Gossip