Arbejdsløs afrikansk migrant vinder millioner i julelotto

En arbejdsløs, senegalesisk mand, som for år tilbage blev reddet af den spanske kystvagt efter en risikabel bådtur fra Vestafrika, går ind i det nye år som en velhavende person.

Manden, der af lokale medier kun omtales ved sit fornavn Ngame, har vundet 400.000 euro eller lige under tre millioner kroner i det store spanske julelotteri. Det skriver The Guardian.

- Jeg kan bare ikke fatte det. Jeg kan fortælle dig, at nogle dage har vi ikke fem euro tilsammen, siger han til lokalavisen La Voz de Almeira.

Den heldige vinder forsøgte for otte år siden sammen med sin kone at nå frem til De Kanariske Øer i en overfyldt træbåd. Båden begyndte at tage vand ind, men den spanske kystvagt kom migranterne til undsætning og satte dem i land på ferieøen Tenerife.

- Der var 65 mennesker om bord på den båd. Jeg ønsker at takke spanierne og den spanske regering for at redde mig, da jeg var på havet, lyder det fra den 35-årige senegaleser.

Siden de kom til Spanien har ægteparret forsøgt at klare sig gennem tilværelsen ved at tage midlertidige landbrugsjob.

Ngame fortæller, at han for nylig mistede sit seneste job.

Mange andre lottospillere fik sig også en uventet julegave i Spaniens verdensberømte lotteri "El Gordo" eller "Den Fede".

Med en gevinstpulje på 2,2 milliarder euro rangerer det som et af verdens største, men i modsætning til andre lotterier, hvor der bare er nogle få vindere af de helt store gevinster, så er tanken bag det spanske julelotteri at dele milliarderne ud på mange vindere.

I alt havde 1600 lottokuponer de rigtige fem numre i tirsdagens lodtrækning, og de får som Ngame hver 400.000 euro.

El Gordo har udviklet sig til en populær juletradition. Ofte skiller familier, venner eller arbejdskolleger sammen til at købe en kupon. En standardkupon koster 20 euro.

Lotteriet har været afviklet siden 1812. Selv ikke den spanske borgerkrig i slutningen af 1930'erne kunne sætte en stopper for traditionen. Dog med den forskel, at begge sider i borgerkrigen fra 1936 til 1939 holdt sin lodtrækning.

/ritzau/

 

Dagens Gossip