Arbejdsløse Anna har læst i seks år: Jeg vil ikke være kassedame i Netto

Hvad gør man, når man har brugt seks år på at tage en universitetsuddannelse, og man ikke kan finde et job? Københavnske akademikere på jobjagt går uden om de ikke-akademiske job, afslører en ny rapport fra beskæftigelsesborgmester Anna Mee Allerslevs (R) forvaltning.

Anna Madsen er en af dem, som rapporten omhandler. Hun blev uddannet cand. merc. fra CBS i slutningen af 2014 og fik efterfølgende job i en stor international virksomhed, men blev desværre fritstillet ved nytår. Fra næste uge af er kvinden fra Vanløse officielt arbejdsløs. Det skriver Politiken.

Læs også: Når du har læst dette, smider du aldrig dine avokadosten ud igen

Den unge cand. merc. har længe været i gang med at sende ansøgninger, og det er blevet til ti samtaler, men intet job. Hun søger efter job, der minder om det, hun havde, selvom det begrænser hendes muligheder.

Tanken om at sende en ansøgning til et ikke-akademisk sted, lægger fjernt for Anne Madsen.

- Det vigtigste for mig er at finde et job, men det er jo selvfølgelig ikke helt ligegyldigt hvilket job. Jeg har brugt seks år på at læse, så det ville være lidt mærkeligt, hvis jeg skulle være kassedame i Netto, siger hun til Politiken. 

Flere gange om måneden kommer Anna Madsen i fagforeningen Djøf’s jobcafe for at være sammen og sparre med andre jobsøgende. Ulla Grymer fra Djøf hjælper de arbejdsløse i deres søgen, og hendes budskab er klart.

- Vi opfordrer til at søge bredt og utraditionelt. Vi fortæller de ledige, at hvis de finder et job i en mindre virksomhed, så kan de i høj grad være med til at forme deres eget arbejde, selv om måske blot en tredjedel af jobbet som udgangspunkt har et akademisk indhold, siger hun.

Læs også: Sådan opdager du et hjerteanfald en måned før det sker

Men når det er sagt, så opfordrer Djøf ikke deres medlemmer til at søge ikke-akademiske job. 

Synes du, det er i orden, at arbejdsløse akademikere som Anna Madsen går uden om ikke-akademiske job?

Følg Dagens Debat for flere lignende artikler:

 

 

 

Dagens Gossip