Arbejdsløshedskøen skrumper: Ledigheden dykkede i marts

Der blev 1500 færre i køen af arbejdsløse i marts. Bruttoledigheden faldt med 1500 fra februar til marts, så der nu er 127.100 fuldtidsledige, oplyser Danmarks Statistik

Det svarer til en ledighedsprocent på 4,8 procent i marts mod 4,9 procent måneden før.

- Faldet i marts betyder, at arbejdsløsheden nu på det laveste niveau siden maj 2009, siger chefanalytiker Jan Størup Nielsen fra Nordea i en kommentar, som tilføjer, at lavere ledighed er hjulpet på vej af stigende beskæftigelse.

- Alene over det sidste år er beskæftigelsen således vokset med 30.000 personer. Det vil sige, at på arbejdsmarkedet sker der i øjeblikket en bevægelse, hvor en højere beskæftigelse flytter folk væk fra arbejdsløshedskøen, siger han.

Ledigheden er faldet i alle landsdele i marts. Den seneste måned er ledighedsprocenten faldet med 0,1 procentpoint i København, på Bornholm, i Østsjælland, i Sydjylland, i Østjylland og i Vestjylland. I de øvrige landsdele var ledighedsprocenten uændret.

Ledighedsprocenten lavest i Vestjylland med 3,6 procent og højest i København med 6,1 procent.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip