Arbejdspladser: Corydon vil ikke sætte tal på vækstplan

Regeringen vil præsentere sin vækstplan over flere dage, men selvom der er god tid til at fortælle om fordelene for virksomhederne, så er det tilsyneladende ikke muligt at få svar på, hvor mange arbejdspladser planen indeholder.

I hvert fald kunne finansminister Bjarne Corydon (S) ikke sætte præcise tal på, da han sammen med flere andre ministre onsdag mødte pressen for at fortælle om første del af vækstpakken.

- Det her skal ses i sammenhæng med vores 2020-plan. Her er det samlede mål, at 150.000 flere kommer i privat beskæftigelse. Det gør vi ved forår efter forår at lægge denne type vækstpakker frem.

- Med denne pakke er der ingen tvivl om, at vi får et endnu stærkere erhvervsliv og en endnu større chance for at komme i mål.

- Det her er endnu et bidrag til, at vi får 150.000 flere arbejdspladser i den private sektor, siger finansminister Bjarne Corydon og tilføjer:

- Isoleret set er dette noget, der styrker virksomhederne i Danmark, så de bedre kan konkurrere med udenlandske virksomheder, og vores virksomheder får en større tilskyndelse for at lægge arbejdspladser her i landet frem for i udlandet.

Han vil dog ikke sætte tal på, hvor mange arbejdspladser, der er i de initiativer, som blev præsenteret onsdag.

Økonomi- og indenrigsminister Morten Østergaard (R) kunne heller ikke svare på, hvor mange arbejdspladser, der er i de nye initiativer.

- Grundlæggende handler det om at få danskerne i arbejde. Det er vi nu lykkedes med i 22 måneder i træk, men skal det blive ved, så vi kan nå vores mål, så skal virksomhederne have gode rammevilkår.

- Det her giver virksomhederne bedre muligheder for at udvikle sig over tid, og dette er en del af en samlet plan, siger Morten Østergaard og tilføjer:

- Samlet set vil vores økonomiske politik føre til, at 150.000 ekstra danskere vil være beskæftiget i den private sektor i 2020.

- Det er summen af alt vores politik. Men det kræver, at man hele tiden sørger for, at virksomheder har gode rammevilkår, og at deres penge ikke bruges på administration, men på udvikling.

/ritzau/

 

Dagens Gossip