Arbejdsretten afviser Deutsche Bahn: Strejke fortsætter

Arbejdsretten i Frankfurt har sent torsdag efter et maratonmøde afvist Deutsche Bahns anmodning om at stoppe den igangværende togførerstrejke, som er planlagt til at vare frem til mandag morgen, med et fogedforbud.

Arbejdsrettens kolde skulder til togselskabet kommer godt en time efter, at dommerens forslag til et forlig faldt til jorden.

Deutsche Bahn, der kan anke afgørelsen, havde ved retten argumenteret med, at fagforeningen GDL's fjerde strejke på en måned er ude af proportioner.

Men arbejdsretten mener efter et fem timer langt retsmøde, at arbejdskampen ikke er strid mod den såkaldte fredspligt, for togførernes krav er inden for skiven rent overenskomstretligt, lyder dommen.

Arbejdsnedlæggelsen, som blev indledt i godstrafikken onsdag eftermiddag og i persontrafikken natten til torsdag, er den længste i Deutsche Bahns historie.

Den store knast i overenskomststriden er GDL's krav om at få lov til at forhandle overenskomst for alle ansatte, ikke kun togførere, men også for eksempel billetkonduktører, som egentlig er organiseret i et andet forbund.

Det har i løbet af de seneste uger ført til fire strejker og to punktstrejker, og en løsning er fortsat ikke sigte.

Deutsche Bahn afviste torsdag aften dommerens mæglingsforslag, fordi GDL her ville have nedfældet, at der må findes konkurrerende overenskomster hos Deutsche Bahn. Det fik et kategorisk nej af togselskabets advokat, der ikke ville forhandle overenskomst i retten.

En eventuel anke mod arbejdsrettens afgørelse ventes behandlet ved landsarbejdsretten i Hessen fredag formiddag.

/ritzau/dpa

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip