Arbejdsskadestyrelsens it-system er lagt ned af hackere: "Vi svarer ikke på borgernes opkald"

Natten til mandag blev Arbejdsskadestyrelsen angrebet af en eller flere hackere, der har lammet og lagt hele styrelsens it-system ned, skriver Fagbladet 3F.

Hackerne har ifølge Fagbladet 3F's oplysninger fået adgang til Arbejdsskadestyrelsens it-system via en virus på af de godt 300 medarbejderes computere.

Herefter har de ubundne gæster i cyberspace krypteret en lang række filer, som de nu kræver løsesum for at give styrelsen adgang til igen.

- Det er korrekt, at Arbejdsskadestyrelsen har været udsat for et såkaldt ransomware, hvor hackere har skaffet sig adgang til vores it-system og en række filer, som der kræves læsesum for at frigive igen, siger Peder Wiese, kontorchef for digitalisering i Arbejdsskadestyrelsen til 3F.

Siden slutningen af 1990'erne er al journalisering i Arbejdsskadestyrelsen foregået digitalt, og styrelsen har for tiden 30.000-50.000 verserende sager.

- Hacker-angrebet betyder, at vi ikke kan sagsbehandle. Og når vi ikke kan sagsbehandle, giver det ingen mening, at vi svarer på borgernes opkald. Derfor har vi midlertidigt lukket telefonerne, siger Peder Wiese.

- Men det er vigtigt at understrege, at hackerne ikke har taget eller ændret på nogen personfølsomme oplysninger. Den data, som vi bruger i sagsbehandlingen, er ikke blevet berørt, siger han.

Arbejdsskadestyrelsen er langt fra den første danske myndighed, der er blevet udsat for hacker-angreb.

Tidligere har blandt andet Erhvervs- og Vækstministeriets været udsat for et stort hackerangreb.

/ritzau/

.

Dagens Gossip