Argentina og Messi vil stoppe årtiers titeltørke

Argentina vandt senest en stor international fodboldtitel, da holdet triumferede ved Copa America tilbage i 1993.

Nu er Lionel Messi og holdkammeraterne blot to kampe fra at gøre det igen.

Med en kneben sejr over Colombia efter forlænget spilletid og straffesparkskonkurrence er Argentina nået frem til semifinalen mod Paraguay.

Opgøret mod Paraguay spilles klokken 01.30 natten til onsdag dansk tid, og trods spillemæssige vanskeligheder og problemer med at score mål er Argentina favorit til at gå i finalen og til at vinde Copa America.

Paraguay er dog en tricky modstander, holdet imponerede ved at slå Brasilien ud i kvartfinalen - ligeledes efter forlængelse og straffespark.

På vejen til semifinalen har Argentina blot scoret fire mål i fire kampe, og det har primært været defensiven, der har været nøglen til succes.

Men til trods for at forsvaret anført af Ezequiel Garay og Nicolás Otamendi har båret Argentina frem, så er det alligevel angrebsstjernerne Messi, Sergio Agüero, Angel Di Maria, Gonzalo Higuain og Carlos Tévez, der tales om.

- Den dårlige ting ved Argentinas forsvar er, at holdets angreb er af en helt anden verden, og derfor kan defensiven se værre ud, end den er.

- I forsvaret spiller velkendte navne, og vi vil forsøge at gøre ondt på dem, siger Paraguays veteranangriber Nelson Haedo Valdez ifølge dpa.

Messi scorede i den første kamp i Copa Americas gruppespil på et straffe, da Argentina og Paraguay spillede 2-2, men Barcelona-topscoreren har ikke lynet siden.

- Det er utroligt, hvor svært det er for mig at score et mål på landsholdet. Jeg har haft flere oplagte scoringsmuligheder, men jeg kan bare ikke få bolden i nettet, erkender Messi.

28-årige Messi, der fire gange er kåret som verdens bedste fodboldspiller, har faktisk ikke scoret et mål i knockout-fasen i en turnering siden Copa America-semifinalen mod Mexico i 2007.

Ved VM i Sydafrika i 2010 scorede Messi slet ikke, og det gjorde han heller ikke ved Copa America i 2011.

Ved VM i Brasilien sidste sommer scorede Messi kun i gruppespillet, men ikke i de afgørende kampe på vej til finalen, som Tyskland vandt.

Mod Paraguay håber Messi at ændre den kedelige statistik. Men det skal i givet fald ske mod et mandskab, der har fået mere og mere selvtillid, som turneringen er skredet frem.

- Vi vil give alle hold kamp til stregen baseret på vores indsats, mod og passion for Paraguays trøje. Vi vil have mere, fastslår Valdez.

Vinderen af Argentina og Paraguay møder i finalen værtsnationen Chile, som i semifinalen vandt 2-1 over Peru.

/ritzau/

 

Dagens Gossip